Niks nieuws in het westen … en het oosten

8 augustus 2010 in Blog

Waar de voorzitter van het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Fed, Ben Bernanke, had verklaard klaar te staan om de economie zonodig opnieuw op weg te helpen, was voorzitter Trichet van de ECB heel wat positiever. De laatste had daarbij vooral oog voor de afgenomen nervositeit rond de Europese banken, zoals na de stresstest zichtbaar werd.

Is dit ook de reden dat de dollar weer terrein inleverde ten opzichte van de euro?

In werkelijkheid gaat het in de eurozone als geheel nog lang niet goed, met uitzondering van Duitsland, dat vooral steunt op zijn exportindustrie (met name naar de opkomende markten).

De vraag die de OESO stelt is of ook die opkomende markten niet naar een lager economische groei toegaan. In China is weliswaar een minder inflatoir groeipad wenselijk, maar het gevaar bestaat dat de reële groeicijfers een stuk lager uitkomen.

De bedrijfsresultaten zullen ook in de komende week blijven binnenstromen. Op de meevallers hebben de aandelenbeurzen al in juli een voorschot genomen.

Voor meer Actuele Visies en ander publicaties, zie: Vermogensbeheer: opinies

Franke J. Burink
Castanje Vermogensbeheer

vermogensbeheerder franke burink

Deel dit berichtShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Over de auteur

Franke Burink is adviseur bij Castanje Vermogensbeheer. Zijn carrière is begonnen bij ABN AMRO, hier heeft hij ruim 20 jaar met succes gewerkt als senior economist en private banker. Sinds 2000 is hij werkzaam als zelfstandig vermogensbeheerder. Vragen? Bel Franke op 073 - 30 30 260 of mail naar info@castanje.nl