Castanje in de pers

19 juli 2010 in Blog

Persartikelen

2015

Het Financieel Dagblad, donderdag 19 november 2015.

Lage rentevergoeding is een probleem voor beleggers: AFM waarschuwt voor malafide aanbieders die hoge opbrengsten voorspiegelen. Castanje geeft de invalshoek van de vermogensbeheerder.

http://fd.nl/beurs/1127835/afm-waarschuwt-voor-risico-s-in-zoektocht-naar-rendement

De Volkskrant, vrijdag 13 maart 2015: de lage rente is een probleem voor obligatiebeleggers. Castanje geeft commentaar.

 Oerdegelijke obligaties in gevarenzone

 

2014

spreiden dft 20130104

 

2012

In Het Financieele Dagblad, pagina Optiek, 15 november 2012: Kosten beleggen nog steeds troebel
Ingezonden stuk van Joris Teulings over de kosten van beleggen. Nieuwe wetgeving op het gebied van retourprovisie en andere kickbacks moeten de belegger een betere deal geven. Maar er blijft nog veel te wensen over.

…  Facebook

2011

In de Telegraaf van 14 oktober een interview door Inge de Brouwer met Joris Teulings van Castanje Vermogensbeheer: ‘Vermogensbeheer schimmig‘. Vermogensbeheerders maken zich achter de schermen sterk voor de strijd met rivaliserende grootbanken. Ze willen eerlijke concurrentie. „De kosten bij banken zijn allesbehalve transparant. Maar het is ontzettend lastig daar een vinger achter te krijgen.” Lees verder …

In het Financieel Dagblad van 1 september schrijft Saskia Jonker over het voornemen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) om de retourprovisies voor vermogensbeheerders af te schaffen. Al eerder heeft Minister de Jager een brief aan de Kamer gestuurd over de afschaffing van de zgn. distributievergoedingen. In het artikel wordt ook Joris Teulings van Castanje Vermogensbeheer geciteerd.
Castanje werkt al sinds de oprichting volgens het door de AFM gewenste “verdienmodel”, dat wil zeggen dat klanten alleen een beheerfee betalen. Zie ook op deze site: Eerlijk in kosten.

Het Financieele Dagblad, pagina Optiek, 8 april 2011: Banken hebben teveel petten op
Ingezonden stuk van Joris Teulings over de kosten van beleggen en de rol van de banken.

Brabants Dagblad, 26 maart 2011: Wij weten dat het zonder provisie kan. Afschaffing van de fondsenprovisie gaat banken honderden miljoenen aan inkomsten kosten. Dat het ook   zonder kan bewijzen onafhankelijke vermogensbeheerders al jaren.

De Telegraaf / DFT.nl 23 januari 2011: “Toekomst kleine beheerders onzeker door verbod kickback
met de visie van Joris Teulings

Brabants Dagblad 14 januari 2011: Rubriek “Zakenmensen” – Belegger van jongsaf aan: Joris Teulings

 

2010

Brabant Business 2010 Nummer 4: Castanje geeft uw vermogen aandacht en rendement: klik hier

Brabant Business 2010 Nummer 4: Rondetafelgesprek over Private Banking: Vetrouwen cruciale factor: klik hier

Deel dit berichtShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Over de auteur

Franke Burink is adviseur bij Castanje Vermogensbeheer. Zijn carrière is begonnen bij ABN AMRO, hier heeft hij ruim 20 jaar met succes gewerkt als senior economist en private banker. Sinds 2000 is hij werkzaam als zelfstandig vermogensbeheerder. Vragen? Bel Franke op 073 - 30 30 260 of mail naar info@castanje.nl