Dijsselbloem, retourprovisie en Kifid
Castanje Vermogensbeheer hanteert al sinds 2009 een tariefmodel, waarbij de klant alleen vermogensbeheervergoeding achteraf betaalt. Alle andere kosten zoals retourprovisies, bestandsvergoedingen, emissiekosten, enz. zijn afgeschaft of worden bijgestort op de rekening van onze klanten. Elke schijn van beïnvloeding van ons beleggingsbeleid wordt hiermee vermeden: alleen de beste keuze van de beleggingsinstrumenten telt!
Als lid van de Vereniging van Echt Onafhankelijke Vermogensadviseurs (VEOV) vinden wij bovendien dat elke adviseur of beheerder ook zoveel mogelijk kostenmatigend te werk moet gaan ten behoeve van haar cliënten.
Een ander recent nieuwsbericht ging over het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid; www.kifid.nl). Klagende beleggers die ontevreden zijn over hun adviseur of beheerder kunnen daar op laagdrempelige wijze terecht om een schadeloosstelling te vragen. In het artikel van Jos Leeser, Kifid en vermogensbeheerders op de site van De Kritische Belegger komt naar voren dat een flink deel van de financiële dienstverleners zich niet bindend verklaart aan een onafhankelijk oordeel van de enige daartoe bevoegde en deskundige arbitrage. En opvallend is daarbij dat dit vaak dezelfde beheerders zijn die nog vasthouden aan een oud verdienmodel dat gebaseerd is op hoge inkomsten uit kickbacks!
Castanje Vermogensbeheer heeft nog nooit te maken gehad met de Ombudsman of de Geschillencommissie van het Kifid. Wij hebben wel verklaard bij een eventuele uitspraak van de commissie deze als bindend te aanvaarden.