Werk!

5 maart 2012 in Blog, Nederland, Wereld

total nonfarm

Er is op dit cijfer en op het werkloosheidspercentage wel het een en ander af te dingen; niettemin is het de belangrijkste en meest gebruikte indicatie van de stand van de Amerikaanse economie. Samen met de huizenmarkt vormt de banenmarkt de basis voor het herstel van de Amerikaanse economie … en voor Obama’s herverkiezing.
Op woensdag komt er al een voorproefje als Automatic Data Processing – de loonstrookjesverwerker – op basis van haar klantenbestand een cijfer geeft voor het aantal nieuwe banen in de particuliere sector. Vaak loopt dit cijfer in de pas met het officiële cijfer, maar lang niet altijd.

Verder deze week wat andere macro-cijfers uit de V.S. en detailhandelcijfers in Europa. Ook komen er wat bedrijfscijfers over 2011 nadruppelen, die de beurs waarschijnlijk nauwelijks zullen beïnvloeden. Als vermogensbeheerder zijn wij wel geïnteresseerd in de cijfers en vooruitzichten van Fugro, die a.s. vrijdag aan bod komen. Deze onderneming heeft een plaats in de modelportefeuille van Castanje Vermogensbeheer.

Tenslotte zullen ook de ontwikkelingen in China mogelijk van invloed zijn. Tekenen dat China een periode van groeivertraging tegemoet gaat, worden steeds duidelijker en dat zal consequenties hebben voor export- energie- en grondstoffenmarkten.

Franke J. Burink

Castanje Vermogensbeheer
4 maart 2012

frankeburink_castanjevb_2


Deel dit berichtShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Over de auteur

Franke Burink is adviseur bij Castanje Vermogensbeheer. Zijn carrière is begonnen bij ABN AMRO, hier heeft hij ruim 20 jaar met succes gewerkt als senior economist en private banker. Sinds 2000 is hij werkzaam als zelfstandig vermogensbeheerder. Vragen? Bel Franke op 073 - 30 30 260 of mail naar info@castanje.nl